Blog Aquatime

Beneficii ale apei alcaline

Noi suntem apă. Corpul nostru este compus din apă în procent de 70-80%. Această proporție variază în funcție de vârstă și descrește gradual, de la 97% în ovulul fecundat, 80% la nou născut, 70% în jurul vârstei de 24 de ani, până ajunge la valoarea de 50% sau chiar mai jos, la persoanele vârstnice.

Apa are un rol important în toate funcțiile corpului. Principalele funcții metabolice sunt:

– Transportul nutrienților la celule;

– Dizolvarea și drenarea substanțelor toxice.

Apa alcalină ne ajută să recuperăm pH-ul adecvat și să ne bucurăm de sănătate.

Corpul nostru funcționează mai bine într-o formă ușor alcalină. Acest lucru este demonstrat științific. De exemplu, bebelușii în primele luni de viață au un pH foarte alcalin în sânge. Pe măsură ce creștem, corpul devine mai acid și datorită acidității pot apărea diferite probleme, inclusiv acnee, creștere în greutate, afecțiuni frecvente și iritabilitate.

Din păcate, majoritatea alimentelor din dieta noastră, care constă în principal din alimente procesate, înclusiv sarea, zahărul, cafeaua și alcoolul, contribuie la apariția acidității.

Alimentația este unul dintre factorii cu rol foarte important în stabilirea pH-ului din corpul nostru. Dacă vrem să alcalinizăm corpul trebuie să consumăm alimente alcaline (fructe și legume) și mai ales să evităm alimentele procesate precum zahărul și toate celelalte produse procesate.

Alimentația nu este însă suficientă. Trebuie să oferim corpului nostru și lichidul principal din care este compus, cu un pH alcalin. Consumul de apă alcalină este foarte eficient pentru a ne alcaliniza corpul. Responsabil pentru echilibrul pH-ului organismului nostru este sistemul de supraveghere, adică cel imunitar. Dacă sistemul imunitar este sănătos, va putea elimina mai ușor oricare dintre resturile acide puternice existente în organism. Acestea pot fi rezultatul alimentelor consumate ori al stresului de zi cu zi.

Cu toate acestea, dacă aciditatea din organism crește, ea devine dăunătoare pentru sănătatea noastră. Hidratarea corporală este un motiv în plus pentru care trebuie să alegem apa alcalină. Sistemul nostru absoarbe mai ușor apa alcalină, și hidratează corpul mult mai bine decât restul de alimente pe care le consumăm, ceea ce va duce la o îmbunătățire a stării noastre de sănătate.

Beneficiile apei alcaline

  1. Ne ajută să ne îmbunătățim digestia.
  2. Promovează eliminarea toxinelor și evită acumularea lor, dându-ne șansa de a preveni diferite afecțiuni. Probabilitatea ca un corp detoxifiat să fie atacat de viruși sau bacterii, este mai mică. Și în cazul gripei există probabilități mai mici de a fi atacat un corp lipsit de toxine.
  3. Este recomandată în cazuri de diaree cronică, digestie lentă, boli de stomac și intestin și constipație.
  4. Favorizează digestia alimentelor, neutralizând hiperaciditatea gastrică, originea gastritei și ulcerele gastroduodenale.
  5. Previne bolile. Consumul de apă alcalină ne poate ajuta să prevenim boli precum diabetul, artrita, reumatismul cronic, colesterolul ridicat, astmul bronșic, dermatita, hepatita, insomnia, hemoroizii, obezitatea, durerile de spate, nevralgiile, dizenteria cronică, printre altele.
  6. Previne îmbătrânirea prematură. Acumularea de toxine în organismul nostru produce îmbătrânire prematură, datorită faptului că regenerarea este foarte mult încetinită. Apa alcalină ajută la accelerarea eliminării toxinelor, contribuind la o bună oxigenare a celulelor și prevenind astfel îmbătrânirea prematură a celulelor și a pielii noastre. De asemenea, combate radicalii liberi.
  7. Combate retenția de lichide. Consumul zilnic de apă alcalină, cel puțin 2 litri pe zi, ne ajută să ne purificăm corpul, detoxifiindu-l și eliminând toate rezidurile acide și toxinele care ne afectează sănătatea. Prin restabilirea echilibrului pH-ului din corpul nostru, celulele nu vor fi nevoite să rețină lichide pentru a lupta contra acidozei, iar metabolismul va fi pus în mișcare pentru eliminarea ușoară a lichidelor.
  8. Previne osteoporoza. Apa alcalină promovează eliminarea rezidurilor solide precum acidul uric și nefroliții, prin intermediul urinei, ajutând astfel la prevenirea osteoporozei, fiindcă acțiunea sa permite eliberarea calciului care este prins în rezidurile menționate, redându-i sângelui nostru pH-ul alcalin.

În prezent, avem posibilitatea să ne facem apă alcalină datorită aparatelor de alcalinizare a apei. Pe site veți găsi o gamă variată de produse din domeniul apei potabile. Produsele Aqua Time sunt produse de cea mai bună calitate, la un preț foarte avantajos. Datorită acestor produse avem șansa de a bea mereu apă curată, sănătoasă și ieftină. Această apă poate fi folosită oricând pentru băut, gătit etc.

Odată achiziționat și instalat, produsul comercializat de Aqua Time ne dă posibilitatea să facem și economie, nemaifiind nevoiți în fiecare lună să cheltuim foarte mult pe apă potabilă.

 

Adauga comentariu