Blog Aquatime

Apă fără nitrați prin purificatoare de apă prin osmoza inversă

Apa de la robinet conține foarte mult clor, plumb, fluor, mercur și nitrați, substanțe deloc recomandate pentru bunăstarea noastră și a familiei noastre.

Pentru a folosi apă de cea mai bună calitate pentru băut și gătit, Aqua Time pune la dispoziția clienților săi, purificatoare de apă prin osmoză inversă, o tehnologie utilizată de mai bine de 40 de ani și care constă în trecerea apei printr-o membrană semipermeabilă capabilă să rețină excesul de substanțe libere care există în ea (80-90%). Este un proces natural, comparabil cu funcția pe care o realizează rinichii pentru purificarea sângelui.

Astfel, apa care se obține prin procesul de osmoză inversă este apă pură, ideală pentru băut și gătit.

Este diuretică. Fiind foarte ușoară, bem mai multă și se elimină mai rapid ca alte tipuri de apă, ajutând la depurarea organismului nostru, în special în procesele renale.

Ce este osmoza inversă?

Fenomenul natural de osmoză este un proces prin care celulele vegetale și animale obțin apa care le permite să trăiască. Acest fenomen natural se produce când apa, nu și sărurile pe care le conține, trece spontan printr-o membrană semipermeabilă dintr-o soluție mai puțin concentrată într-una mai concentrată. Între aceste două soluții există o diferență de energie datorată diferenței de concentrații și din acest motiv, apa mai puțin sărată trece în cealaltă soluție în căutarea echilibrului. Dacă, mecanic, aplicăm mai multă presiune asupra apei sărate, apa fără săruri va curge invers prin membrana semipermeabilă obținând o apă cu o concentrație scăzută de sare. De aici, conceptul de „osmoză inversă”.

Această tehnologie a fost propusă în anii 50 al secolului trecut de către Charles E. Reid pentru a transforma apa de mare în apă potabilă.

Prin osmoza inversă apa este separată de substanțele libere din ea. Prin aplicarea presiunii apa trece prin membrană, separându-se apa pură (permisă) de apa care conține săruri (nepermisă).

Membrana osmotică implementează niveluri de filtrare mai stricte, acționând ca o barieră nu doar contra sărurilor și materiilor anorganice ci și contra substanțelor organice cu greutate moleculară superioară la 100 dalton (unitate de masă atomică unificată). Este, prin urmare, și o excelentă apărătoare contra microcontaminanților, pesticidelor, pirogenelor, virușilor și bacteriilor.

Tehnologia de osmoză inversă „inversează” tocmai acest fenomen pentru a împiedica trecerea sărurilor, a nitraților, a pesticidelor și a altor substanțe. Osmosul inversat este un proces fizic care nu necesită utilizarea de substanțe chimice, astfel încât apa revenită în mediul înconjurător să conțină doar componente ale apei care deja le avea de la origine, fiind, prin urmare, un sistem care respectă mediul. Această tehnologie oferă o astfel de securitate datorită versatilității, performanței excelente și ușurinței utilizării.

Odată cu trecerea anilor s-au înmulțit tipurile de purificatoare disponibile. Calitatea și fiabilitatea acestor purificatoare este recunoscută de cei care le-au achiziționat și folosit, bucurându-se de o apă pură, de o calitate excepțională.

Apa fără nitrați și alte substanțe dăunătoare obținută prin intermediul purificatoarelor de apă prin osmoză inversă care se găsesc pe site-ul Aqua Time, este o apă mult mai sigură și sănătoasă datorită tratamentului la care este supusă.

Apa purificată cu ajutorul unor astfel de purificatoare se transformă într-o apă de cea mai bună calitate. Ea poate fi folosită pentru consumul zilnic al întregii familii și pentru gătirea diverselor alimente.

Aqua Time oferă tuturor prin intermediul purificatoarelor de apă prin osmoză inversă pe care le pune la dispoziție pe site, posibilitatea de a îmbunătăți calitatea apei.

Deși în prezent există instalații de tratare a apei potabile, avem posibilitatea de a îmbunătăți calitatea apei noi înșine, prin achiziționarea unui astfel de purificator.

În plus, vom putea face economie, ne vom îmbunătăți calitatea vieții, ne vom bucura de un confort mai mare și de o apă curată și proaspătă.

Purificatoarele de apă prin osmoză inversă puse la dispoziție pe site, pot fi folosite atât la case, cât și la apartamente de bloc. Așadar, fie că stați la casă, fie că stați la bloc, purificatorul de apă pus la dispoziție de Aqua Time vă oferă șansa de a consuma zilnic apă sănătoasă.

Veți avea la dispoziție oricând apă potabilă, fără a mai fi nevoiți să cărați bidoane întregi în fiecare zi. În plus, apa obținută cu ajutorul purificatorului de apă prin osmoză inversă este mult mai ieftină.

O familie de 4 persoane poate consuma în medie 10 litri de apă potabilă pe zi (băut, gătit, cafea, ceai etc.).

10 litri înseamnă 15 lei pe zi doar apa (la un preț de 3 lei sticla de 2 litri)

15×30 zile = 450 de ron /luna

Un sistem de filtrare pleacă de la 300 lei. Odată achiziționat îl puteți folosi o perioadă îndelungată, facând astfel economie în fiecare lună.

Adauga comentariu