Blog Aquatime

Opțiuni diferite privind filtrul de apă

Anumite sisteme de filtrare îndepărtează foarte bine unii contaminanți și sunt ineficiente în îndepărtarea altora. În funcție de rezultatele testelor de apă, de ceea ce doriți să obțineți și de bugetul disponibil, există mai multe opțiuni.

  1. Tipuri de filtre

Iată o listă a tipurilor de filtre pe care le puteți utiliza în anumite situații.

Depuneri de calcar

Puteți utiliza mai multe filtre dacă aveți depuneri de calcar și doriți să scăpați de ele. Acest lucru se poate realiza fie cu filtre ieftine, fie cu filtre mai scumpe.

Alegerea filtrului pe baza unui buget redus

Filtrul cu schimb ionic. Filtrul cu schimb ionic va elimina magneziul și calciul din apă și le va înlocui cu particule de sodiu prinse în granulele sale. Acest lucru va rezolva problema dvs. legată de calcar, dar apa va fi ușor sarată. Cu toate acestea, aceste filtre sunt de obicei ieftine, au un cost redus de întreținere și oferă o apă mai puțin dură.

Alegerea filtrului pe baza unui buget mediu

Dedurizator electronic de apă. Aceste dispozitive mici nici măcar nu ating apa. Acestea se montează pe conducta de alimentare cu apă și contribuie la scăderea durității apei. Unul dintre avantajele utilizării acestui tip de dispozitiv este că acesta nu modifică TDS-ul (totalul solidelor dizolvate), astfel încât veți beneficia în continuare de mineralele  din apă.

Alegerea filtrului pe baza unui buget mare – Sistem de filtrare a apei pentru întreaga casă

Spre deosebire de modelele anterioare, acest sistem este suficient de mare și suficient de performant pentru a elimina mineralele care fac apa dură, oferind suficientă apă sănătoasă pentru întreaga familie. Apa purificată nu va lăsa urme de calcar și va face pielea și părul să arate mai bine după duș.

  1. Gust sau miros neplăcut

Dacă doriți să eliminați gusturile sau mirosurile neplăcute din apă, există mai multe soluții disponibile În funcție de buget, puteți alege între următoarele sisteme:

Buget redus

Filtrul de carbon activ. Acest filtru de apă reprezintă una dintre metodele de filtrare utilizate de strămoșii noștri, dar a fost îmbunătățită de-a lungul secolelor. Filtrele cu carbon activ au în prezent dimensiuni și capacități diferite. În cazul în care preocuparea dvs. principală este eliminarea mirosurilor sau gusturilor neplăcute, acest tip de filtre reprezintă o soluție bună și ieftină pentru problema dvs.

Buget mediu

Filtre de apă cu ozon. Aceste filtre sunt capabile să elimine majoritatea contaminanților din sursa de apă și, de asemenea, vor elimina orice miros neplăcut. În funcție de filtru și de cantitatea de ozon utilizată, apa ar putea avea un ușor miros și gust de ozon.

Buget mare

Sisteme cu osmoză inversă. Aceste sisteme sunt unele dintre cele mai bune soluții de filtrare a apei disponibile pe piață. Ei folosesc mai multe filtre pentru purificarea apei, rezultatul fiind o apă curată și sănătoasă, fără gust sau miros neplăcut.

  1. Nivel ridicat de bacterii

Dacă testele de apă indică faptul că nivelul de bacterii este mare, ar trebui să montați un filtru sau purificator de apă, capabil să le distrugă. Există câteva soluții viabile, în funcție de bugetul dvs.

Buget redus

Aparat de distilat. Aceste filtre fierb apă și apoi captează aburul condensat într-un alt recipient. Majoritatea bacteriilor din apă vor fi distruse deoarece apa atinge temperaturi ridicate, deci este o modalitate eficientă de a scăpa de acestea.

Buget mediu

Filtrele UV. Aceste filtre sunt special concepute pentru a distruge virușii și bacteriile. Acestea sunt de obicei mici și ușor de instalat, dar vor avea nevoie de o sursă electrică pentru a funcționa. Folosind aceste filtre nivelul de bacterii va scădea sau bacteriile vor dispărea complet, în funcție de sursa de apă.

Buget mare

Filtrele cu osmoză inversă cu lumină UV. Aceste filtre îndepărtează mai întâi majoritatea contaminanților utilizând filtre mecanice, apoi folosesc filtre chimice, iar după trecerea printr-o membrană semipermeabilă, apa ajunge și la un filtru UV. Acesta este un proces de filtrare profund. Apa produsă prin intermediului acestui proces are o calitate superioară.

Așadar, în funcție de buget vă puteți alege ce tip de filtru doriți. Pentru ca alegerea să fie mai ușoară, este indicat să intrați pe site-ul aquatime.ro, care vă pune la dispoziție o gamă variată de filtre apă și purificatoare apă, cu scopul de a consuma oricând apă curată și sănătoasă. De asemenea, dacă doriți, vă puteți cumpăra și un dozator de apă, pentru a avea apă proaspătă în permanență.

 

Adauga comentariu